La Font de la Pineda es troba al bell mig de dues de les heretats rurals més importants del poble de Riells del Fai: La Madella i La Pineda. Aquesta part del Rieral de Riells segueix essent una de les zones més fèrtils de l’horta del poble, tant per la qualitat de les seva terra, com per l’abundància d’aigua. Als camps del seu voltant es cultiven els reconeguts tomàquets de Riells o la mongeta del ganxet.

Els Cingles formen part dels anomenats Cingles de Bertí, inclosos en la serralada Prelitoral. Són un conjunt de cingleres i penya-segats de la Serra Pre-litoral catalana que separen la plana del Vallès i l’altiplà del Moianès. Gran part de la seva superfície va ser cremada per un sever incendi l’any 1994, i l’any 2002, es van incloure dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya.

Els relleus que se li superposen estan formats de conglomerats rojos i per un conjunt d’estrats marins que contenen numúlits en gran quantitat, format d’arena i d’altres fòssils marins: musclos, corals i fins i tot crustacis en capes inferiors. Aquesta varietat d’elements explica les diverses tonalitats dels impressionants talls de gran bellesa.

El poble de Riells del Fai ofereix un munt de llocs interessants i activitats per a passar el dia i descobrir aquest indret tan pintoresc, des de rutes, amb més o menys dificultat, fins a activitats per a família a prop d’aquest indret.